Ordforklaring:

Season Passes og Battle Passes er en metode, hvorpå spilfirmaer kan tjene penge (se også monetization).

Season Passes er således et alternativ eller en tilføjelse til indtjeningsformer som f.eks. abonnementer eller lootboxes.

Med et Season Pass kan spilleren via et abonnement eller et engangskøb åbne for ekstra indhold, skins, eller lignende til spillet. I stedet for blot at låse for det digitale indhold på én gang (som f.eks. via DLC, er Season Pass-indholdet ofte gemt som et minispil i niveauer / tiers)

Det betyder, at spilleren udover investering af penge i Season Pass skal investere sin tid for at åbne for indholdet. Belønningen for spilleren ligger f.eks. i særligt attraktivt indhold, som gratis-spillere ikke kan få adgang til.

Mange spil prissætter deres Season Pass fordelagtigt og tilbyder meget indhold for pengene. Det er generelt til gavn for spillerne, men er også en klassisk måde at få foden i døren og lære spilleren at bruge spillets virtuelle valuta, tilgå spilbutikken m.m.

Season Passes er ofte tidsbegrænsede, så man kan kun kan få adgang til indholdet i en afgrænset periode, hvilket kan aktivere FOMO og lokke kreditkortet frem, hvis det ikke er muligt at nå målet med grinding.