Ordforklaring:

“Survival games” eller “overlevelsesspil” er en underart af actionspil, hvor formålet er at overleve så længe som muligt. Spillene foregår ofte i et fjendtligt og farligt område, hvor spilleren skal forsøge at overleve så længe som muligt med begrænsede ressourcer. Ofte i en såkaldt open world eller sandbox.

Udgangspunktet er derfor, at man skal finde de ressourcer, der er nødvendige for, at man kan overleve. Det kan f.eks. være mad, vand, brænde, redskaber, medicin og våben – og måske andre overlevere.

I nogle “survival games” spiller man single player mod verdenen (PvE) og prøver at overleve så længe som muligt, men en væsentlig andel af “survival games” er multiplayer-spil, hvor man spiller med eller imod andre spillere om at overleve spillet (og ofte blive nød til at ofre sine venner for egen overlevelse) i kombineret PvE og PvP.

“Survival games” krydser ikke sjældent ind i horror-territorium og bliver til under-undergenren “survival horror”, hvor spilleren ofte står over for langt mere ubehagelige og nervepirrende valg for at overleve.

Nogle af de mest fremtrædende titler i den generelle survival-genre er Minecraft, DayZ, Valheim og Ark-serien, mens spil som Resident Evil-serien, Silent Hill-serien, Rust og The Forest-serien er populære “survival horror”-titler.